2 minuter, 9 sekunder

Sådan fräckhet!

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Jag satt i elrullstolen och sov en stund. Vädret var behagligt så jag hade altandörren på glänt. Altanen är relativt insynsskyddad men det skulle visa sig att det räckte för den klåfingrige. Efter att ha sovit en kort stund klev tjyven in genom altandörren.

Han måste ha stått och glott på mig ett tag för när jag vaknade till av att känna mig iakttagen la han handen på min axel så jag trodde det var min assistent som satt i köket. Sedan la han ett papper, ett tiggeripapper, där man skulle skriva namn och telefonnummer för att sedan skänka pengar, i knät på mig och sa på mycket knackig svenska, tack så mycket. Allt gick mycket fort. Yrvaken tog jag emot papperet som var professionellt layoutad och jag skrev mitt namn.

Men när jag skulle svänga runt rullstolen så han inte stod snett bakom mig så följde han med, antagligen för att han inte ville visa sitt ansikte, så till sist hade vi snurrat nästan ett varv, hans märkliga beteende fick mig klarvaken. Det blev inget telefonnummer. Jag bad honom att gå vilket han välvilligt gjorde och när han var ute på gräsmatten såg jag att min mobiltelefon fattades. När jag kom ut på altanen gapande och skrikande lade han benen på ryggen och det var det sista jag såg av honom och mobilen. Ibland tänker jag på att det kunde ju ha varit en galning. Hövva!

Det var längesedan jag var med om en sådan fräckhet. Han måste ha sett att altandörren var öppen men han måste ha sett min assistent också så jag fattar inte hur han vågade komma in i lägenheten. Han var cirka 17 – 19 år gammal. De skiter ju i om de åker fast för inget händer i alla fall och mycket riktigt snuten la ner förundersökningen. Fast jag sa att jag skulle känna igen honom. Vilka signaler sänder det till våra s.k. värstingar?

Nu har jag aldrig altandörren öppen om jag inte finns i närheten och ska jag ta en tupplur blir det inför stängda dörrar. Om Keena tillåter en tupplur vill säga. 🙂

Ta hand om er och tänk på att inte göra tjyven några tjänster utan stäng och lås ordentligt.

Kramar!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

One comment

  • Gunnel Larsson

    Tråkigt verkligen och jag beklagar det som hände dig mitt i solvilan! Kan du inte skaffa något larm eller dyl för att stänga ute både tjuvar och solen känns ju fel..?
    Lycka till Björn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *