4 minuter, 9 sekunder

Det gäller att vara konsekvent

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Klockan är 05:00 och hon går tyst och försiktigt in i mitt sovrum. Precis som om hon visade hänsyn till att husse sover. Men den hänsynen är kortvarig för sedan börjar hon slicka frenetiskt på min arm som om det var ett grisöra. Så fort jag vaknat till vänder hon sig om och går ut från sovrummet, lägger sig i vardagsrummet och börjar inom kort att snarka. Samma procedur sker kl 05:30 och klockan sex.

När klockan har passerat sex brukar hon lämna mig ifred för att lägga sig och vänta på att mina assistenter ska komma till jobbet. Det vill säga, där ligger hon i två timmar tills assistenten kommer till jobbet. Då blir det liv i luckan för då väntar promenad och frukost och sen ska husse gå upp. Själva uppstigningen ser annorlunda ut idag sedan Keena kom in i mitt liv. Hon ska med sin otroliga nyfikenhet självklart hjälpa till så hon kryper upp mellan mig och mina kläder. Även om det fortfarande kan vara ett gissel vissa morgnar har hon börja lära sig att backa undan vid påklädningen. Men ibland händer det fortfarande att hon tränger sig emellan mig och assistenten när byxorna och skjortan ska på vilket då blir en omöjlig uppgift. Men hon är lika glad för det. Det gäller att hålla sig för skratt och vara konsekvent i dessa lägen, vilket inte alltid är så lätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har hänt att assistenter har blivit så pass frustrerade över detta att de har gått ifrån medan jag och Keena skrattar och busar klart. Sedan är det bara att ta nya tag och börja om från början. Faktum är att Keena ska gå ut ifrån sovrummet medan jag går upp och framför allt när kläderna ska på. Men än så länge fungerar det inte till hundra procent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hon har börja med en ny sak och det är att hon konverserar genom att gnälla och pipa, framför allt när hon vill ut på altan för att kissa och det är ju bra. Det är bara det att hon tycker om att vara ute på altanen i tid och otid så för tillfället pågår det en gissningslek när hon är kissnödig eller bara vill ut och lägga sig på gräsmatten och äta gräs och kvistar. 

Det är ingen vakthund jag har utan hon hälsar alla hjärtligt välkommen så fort dörren öppnas. Jag försöker få henne att gå in i köket när dörrklockan ringer men det är inte det lättaste, plus att det är svårt att få henne att sitta kvar tills gästen har kommit in och hängt av sig. Johannes kom bara innanför dörren innan Keena fick ner honom på golvet för att hälsa och busa. Men ska sanningen fram så var det ett tag sedan så hon har blivit bättre på att gå ut i köket, men att få henne att vänta kommer ta ett tag till innan det fungerar. Det gäller att vara konsekvent vilket kan vara svårt beroende på vem som kommer och hälsar på, men också beroende på vilken assistent som jobbar.

Men om jag ser till det stora hela är hon ganska lätt att ha och göra med, dvs om vi bortser från hennes envishet. Om jag jämför med Othello, en schäferhane, som jag hade för ett tag sedan så är Keena betydligt mjukare i sättet även om hon är lite korkad emellanåt och har glömt allt vad hon lärt sig. Men så efter en stund så kommer hon på att sitta betyder sitt, osv och då fortsätter hon hela sin repertoar för någon gång måste ju husse bli nöjd och jag får min lilla godisbit.

Det är ganska svårt att vara konsekvent när man har ett gäng assistenter som hjälper till med Keenas promenader. Nu försöker jag vara med på så många promenader jag kan för då är det ju jag som bestämmer, även om assistenten håller kopplet. Men snart kommer jag fixa ett koppel som jag klarar av och då kommer mycket att lösa sig. Apropå promenader, nu är det dags att ta ut Keena så jag slutar skriva för denna gång.

Ta hand om er.

Kramar!
Nalle

 

 

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *