3 minuter, 37 sekunder

Det är otäckt när minoriteter ställs mot varandra

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Återigen har jag ställts inför främlingsfientliga frågor som om inte vi funkisar blir förbannade på alla utlänningar som kommer hit och försämrar för oss? Som om flyktingar var skälet till en sämre funkis politik. Jag brukar oftast skaka på huvudet och säga att några av mina mest ansvarsfulla personliga assistenter jag har haft är invandrare.

När ett eller flera länder hamnar i ekonomisk kris och arbetslösheten ökar blir följderna katastrofala för medborgarna och i sin frustration letar man efter syndabockar. Jag vet. Jag har haft det fruktansvärt tungt de senaste tio åren och jag ser heller ingen ljusning i den närmaste framtiden för egen del. Så visst har också jag letat efter syndabockar att skylla mitt helvete på men att lägga skulden på andra minoriteter som själva har det svårt och jobbigt och som har flytt ifrån sitt land är bara larvigt. Tänk själv hur jobbigt det skulle vara att behöva fly från Sverige för att du har en annan åsikt eller för att söka jobb. Vi svenskar blir vansinniga, (med all rätta enligt mig), när vi tvingas stå till förfogande inför hela Sveriges arbetsmarknad när vi söker jobb. Vi vill inte ens flytta inom landet. Tål att tänkas på.

Nä, det är politikerna som styr landet och det är dom som bestämmer hur eller åt vilket håll vårt land styr mot tillsammans med de största företagen som har enormt mycket makt och inflytande på våra politiker och dagens politik. Så om du tycker något är fel ta upp det med dom. Det är otäckt hur tankarna så lätt far iväg bakåt i tiden när jag hör främlingsfientliga resonemang och åsikter som ställer grupper mot varandra.

Som svensk kan också jag bli arg ibland när jag hör invandrare säga negativa saker om Sverige och att de hatar svenskarna. Men det är skillnad på invandrade idioter som hatar Sverige och svenskar bara för sakens skull och på invandrare som gör sin röst hörd för att få det bättre. Jag tycker det inte är så konstigt om de klagar på Sverige och oss svenskar, för även om de har klarat livhanken när de flydde hit så vill dom och deras familjer också få det bättre precis som vi. De vill jobba och göra rätt för sig precis som vi. Men så länge det finns en främlingsfientlig arbetsmarknad och arbetsgivare som inte vill eller vågar anställa invandrare så blir det problem. Då kommer det alltid finnas de som lever på sociala. Eftersom de bor här nu är det ju ganska självklart att de klagar på politiken i det land där de bor. De kan ju inte klaga på sitt eget land och på så sätt få det bättre här.

Precis som det finns idioter och rasister bland oss svenskar så finns det idioter och rasister bland invandrare. Idioter har alltid  funnits i alla läger, länder och väderstreck. Ingen har monopol på att klaga på hur Sverige tar hand om sina medborgare, svenskar eller nya medborgare eller kommande medborgare. Vi har alla vår rätt att säga vår mening. Men att hata? Det är bara dumt och tar bra en massa energi.

Jag är en stolt svensk som firar midsommar på svensk sätt, som hejar mig hes när fotbolls- och/eller ishockey landslaget spelar och jag kommer alltid vara blågul i själ och hjärta och värna om våra traditioner. Annat vore ganska dumt. Men att skylla vår urusla arbetsmarknad på invandrare eller på att jag som funkis har det sämre för att invandrare tar alla pengar är lika korkat som att vara rasist och hänga på en pizzeria och äta pizza. Det är otäckt när minoriteter ställs mot varandra.

Ta hand om er!
– alla människor i hela världen, som bor i vårt vackra land Sverige!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

2 comments

  • Mamma

    Tänk att du är så himmelens klok….man förstår ju att du är min son…alltså, du har tagit allt klokt från mej ¨så det är därför jag är som jag är….hm I love you!

  • Vet precis hur du känner det, jag som har en så smart son..! Börjar känna mig lite blåst i jämförelse speciellt när matte kommer på tal eller programmering. Hm, vi och våra avkommor.

    Puss & kram!
    ses i morgon
    Kronprinsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *