43 sekunder

Efter en vissen dag undrar jag hur många slag till..?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Det är förbannat underligt att jag gång på gång tar åt mig så in i bomben efter så många års erfarenhet av utanförskap, att inte ha samma möjligheter och rättigheter som andra, att år ut och år in lyssna och tro och bli sviken av politikers tomma löften, att jag inte har lärt mig eller blivit betydligt mer hårdhudad. Varför är det så? När våra folkvalda får allt tjockare hud allt efter vart åren går och deras erfarenhet vidgas. Varför händer inte samma sak med mig?

Möjligen har jag blivit mindre blåögd. Jag kanske har trots allt lärt mig att misstro och vara mer misstänksam. Men de svikna löftena och försämringar som får oanade resultat på befolkningens attityder gentemot personer med funktionsnedsättning smärtar och gör lika förbannat ont idag som den dagen då jag blev vägrad att komma in på en restaurang för att jag satt i elrullstol och andra gäster skulle då kunna ta illa upp.

Efter en vissen dag som denna kommer funderingarna om hur många slag till jag och min blodröda kärlek till livet kommer orka innan himlen tar emot och molnen leker kuddkrig på väg upp mot friheten, en människa bland väldigt många, som kunde till hundra fått ha varit med och känt sig välkommen och värdig ett samhälle skapat av oss, människa?

Ibland känns det förbannat svårt att inte ge upp när ens motståndare är lika mäktig som alla riksdagspartier. Visste du om, affärsidkare, lokalägare, SL, SJ, SAS eller vad och vem du än företräder, att du kan stänga ute funktionsnedsatta människor genom att fortsätta med otillgängliga lokaler och affärer utan att riskera att diskriminera funktionsnedsatta personer? Det är än så länge helt lagligt.

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *