2 minuter, 16 sekunder

Att rösta eller inte rösta

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Om någon mot förmodan har klarat av att missa att det är val i år kommer den närmaste framtiden att ändra på det. Man behöver inte ha någon större erfarenhet för att klura ut det. Att valet breder ut sig i massmedia och på gator och torg och gör alltmer anspråk på vårt medvetande, förhoppningsvis också vårt intresse, ska räknas som demokrati. Inte som trakasseri. Alla ska kunna ta del av de politiska partiernas valfläsk. Det är också demokrati. Eller åtminstone ett led i hela det demokratiska hjulet.

Att göra en egen bedömning av vilket parti som stämmer bäst överens med den egna politiska åsikten är inte alltid så lätt i dagens mediebrus och i den hysteri som väntar bakom knuten. På valdagen ska allt falla på plats och det egna valet ska placeras i ett kuvert bakom ett skynke. Under förutsättning att jag kommer in i vallokalen. Jag hatar att poströsta. Men det är faktiskt bara de senaste två valen som jag har kunnat rösta genom att besöka min vallokal på valdagen. De andra gångerna har jag fått poströsta eller så har jag struntat i att rösta.

Det kan tyckas dumt. Ja, jag vet. Men när samtliga partier stänger ute funktionsnedsatta medborgare från att delta i det mest demokratiska vi har i vårt land, bara för att de inte vill använda tillgängliga vallokaler, såg jag rött helt enkelt. Är min röst inte värd mer får de vara utan den, inte fan tänker jag poströsta, tänkte jag. En sådan reaktion är inte så konstig med tanke på hur ofta följande ord har ekat i min tomhet.

“Va! Kommer du inte in? Nä, vad dåligt! Det här är ju skandal! Att ingen har tänkt på det, skitdåligt faktiskt! Ja, jag tänker då prata med… och ta upp… så nästa gång du kommer då ska det vara fixat.” Fyra år senare: “Va! Kommer du inte in? Nä, vad dåligt! Det här är ju skandal! Etc, etc.. Som sagt, det har aldrig fattats välvilja.

Förresten, det här med att se rött har inget med partifärg att göra, eller det kanske det har, fast egentligen inte, men jag har alltid gillat den röda färgen, likadant gäller grönt, fast kanske inte ändå, jag vet i alla fall vad min röst kommer att hamna. Tror jag? Sug på den du!

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

5 comments

 • Skulle du vilja ha demokratin i din egen dator?
  Kolla i in http://www.aktivdemokrati.se !
  MVH

  • Hej Mrerfect72!
   (eller ska jag säga aktivdemokrati.se?)

   Det här ligger (än så länge) utanför mitt kunnande och kanske också intresse. Inte att ha demokrati nära till hands, aldrig. Men att engagera sig i något nytt utan att gå på djupet är inget för mig. Därför måste jag få återkomma.

   Det lilla jag läste om lät dock intressant, mycket intressant. Till våra vägar möts igen…

   Ta hand om dig!
   Nalle

 • Mamma

  Ja ha så du är en sådan som ställer dej mitt emellan med olika nyanser åt rött och åt grönt. Den senare färgen är väl för Hammarbys skull. puss på dej min kronprins.

 • Mamma

  Ja ha så du är en sådan som stäl­ler dej mitt emel­lan med olika nyan­ser åt rött och åt grönt. Den senare fär­gen är väl för Ham­mar­bys skull. puss på dej min kronprins.

  • Hej mamsen!

   Ja, självklart är de gröna en invit för alla Hammarbyare att må bra.

   Kram på dig/er
   – och välkommen hem.
   kronprisnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *