55 sekunder

Jag fattar ingenting?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Hur många gånger har jag inte skrivit om försäkringskassan? Hur dom, ”handläggarna”, har utnyttjat sin ställning och hittat på egna regler för vad som gäller och för vad som får tas upp, allt för att lägga grunden till ett avslag. Fast det kan egentligen gälla vad som helst. Denna gång sökte jag bostadsbidrag vilket jag fick beviljat till min stora förvåning – men jag vågade inte ta ut något i förskott vilket skulle visa sig vara klokt.

fkassan

Den 18 november fick jag, efter att ha väntat i drygt sex veckor, beslutet att jag skulle få bostadstillägg med cirka 2900 kronor. I beslutet stod även att jag skulle få retroaktivt bostadstillägg från augusti. Jag blev först skitglad eftersom jag bara har 3000 kronor kvar efter att jag har betalt hyran och då är inga andra räkningar med och inte heller mat för mig och min son. Men glädjen svalnade lite när en röst inom mig ställde frågan, ”undrar om man kan lita på det här?”.

Den 27 november fick jag ett sådant där grönt kuvert från försäkringskassan som jag öppnade och läste om och om igen. Jag fattade ingenting. Där stod att jag skulle få 35 kronor mindre än förra månaden fast jag hade fått bostadstillägg på cirka 2900 kronor, hur fan är det möjligt? Jag blev beviljad bostadsbidrag på 2900 kronor men istället för att få 2900 kronor mer i månaden fick jag 35 spänn mindre?

Jag har inte ännu hunnit kolla upp vad de har gjort för fel men på måndag ska jag ringa försäkringskassan och fråga hur plus 2900 kan bli minus 35 kronor i månaden? Ibland undrar jag om de gör så här för att jävlas? Jag menar det är inte första gången utan det är betydligt fler gånger som det blir galet och fel än rätt och riktigt och jag är långt ifrån ensam att känna ett förakt från försäkringskassan. Hur som helst…

154842_99px

…jag fattar ingenting?

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

8 comments

 • Mamma

  Fy faan säger jag bara….
  Puss från mamma

 • Håller fullständigt med – fy faaan!

  Tack mamma för att du bryr dig och för att du kommenterar.

  Älskar dig, plenty!
  Nalle

 • Hej! Jag hittade hit genom cpmammans blogg, jag såg din kommentar och letade mig hit. Intressant läsning. Jag har själv reumatism och min 14 åriga dotter har tyvärr ärvt eländet. Jag såg på din bild att du varit trakeotomerad, stämmer det eller såg jag fel? Själv blev jag trakeotomerad (känns som om jag stavar fel) som nyfödd, jag skriver om det i min blogg idag. Du får gärna kika in om du vill och tid. Jag kommer nog längre fram skriva om min reumatism, bloggen är nystartad drygt 1 vecka gammal bara, så allt jag har att skriva och vill skriva har inte hunnits med ännu. Allt gott till dig.

  • Hej Marie-Louise!
   – Tack för dina kommentarer.

   Jag fick min reumatism när jag var 2 år fast blev frisk efter något halv år. Sedan blev jag sjuk igen vid 6 års ålder och sedan dess har jag haft eländet. Nej ,jag är inte trakeotomerad, varför trodde du det? Min nacke har trasat ihop tackvare det reumatiska om det var därför du trodde det. Det är helt i sin ordning att du länkar till min blogg, ju fler desto bättre. Jag länkade din blogg också.

   Du får gärna kommentera, både gamla och kommande inlägg. Lycka till med din nya blogg.

   Ha en trevlig helg!
   Nalle

 • Just det tänkte kolla om det är okej att jag länkar till dig i min blogg. Om inte kan du väl bara hojta till.

 • Jag har ett ärr på min hals efter min trakaetomering som jag fick när jag bara var några veckor gammal och som jag hade tills jag var ungefär 2 år och jag tyckte det såg ut som om du hade ett liknande ärr på din hals, förlåt. Reumatism är en lömsk sjukdom, folk som inte har den fattar inte. Min styvpappa har en variant som förstör dom inre organen så han fick genomgå en lungtransplantation för 5 år sedan, min mamma har samma variant som jag och hennes nacke är helt stel den har liksom fastnat, ja du förstår nog precis vad jag menar. Jag ska läsa igenom din blogg idag, det blir dagens uppdrag 🙂 Allt gott till dig. Tack för att du länkade till min blogg. Trevlig helg!

  • Det är lugnt. Du behöver inte någon förlåtelse för att du undrade om trak..? Min nacke är nästan helt stel nu för tiden. Den smäller och knakar å det grövsta ska du veta. Den gör ont så in i norden så ibland vet jag inte vad jag skata mig till. Men, men, det är bara att hoppas på morgondagen och att den har lite guld i mun.

   Ta hand om dig
   – och trevlig helg!
   Nalle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *