29 sekunder

Varför så många uteliggare?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

sad-faceIllustration5Hur kan det komma sig att vår huvudstad, där jag bor, och kanske andra städer i Sverige också, har så många uteliggare och psykiskt sjuka människor som vandrar omkring på våra gator? Är det så att vi har fått fler uteliggare och psykiskt sjuka eller beror det på andra orsaker?

Jag vet att vi för ett gäng år sedan stängde en massa avdelningar där psykiskt sjuka människor i praktiken bodde och att dem fick lägenheter med någotslags stöd (i bästa fall) och att många av dem inte klarade av egna lägenheter. Hur man nu kan tro att person som mår så dåligt psykiskt att han/hon har bott på institution i många år ska klara av att ta hand om sig själv och en bostad. Det är ju absurt!

Det borde i och för sig vara en orsak till ett ökat antal uteliggare. Sedan finns det säkert en del som inte klarar sig ekonomiskt och därför har hamnat galet i livet. Om det finns flera orsaker vet jag inte. Men det är hur som helst skrämmande att varje gång jag är i stan se hur antalet har ökat. Varför gör politikerna inget åt det? Kan någon förklara varför det är viktigare för politikerna att vara med på Almedalsveckan än att kavla upp ärmarna och göra nytta för någon annan. Det finns vissa saker man inte kan prata eller debattera bort.

Nu ska denna lyckligt lottade man ta en fika och sedan få massage – solen får bli bojkottad idag för min kropps välbefinnande.

Var rädd om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *