16 sekunder

Hjälpmedelscentralen ger högt blodtryck

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Igår, som jag skrev i förra blogginlägget, så var jag på hjälpmedelscentralen och även om det till slut gick bra för mig så fick jag anstränga mig kolossalt. Jag blir så trött och ledsen på att man som funktionshindrad hela tiden ska behöva slåss för sina rättigheter. Och det är ingen garanti för att man får de hjälpmedel man behöver och vill ha. Allt beror på arbetsterapeuten, hennes (det brukar oftast vara en kvinna) inställning och hur mycket hon är beredd att ta skit/motivera varför hon anser att patienten behöver sitt hjälpmedel. Ja, på hjälpmedelscentralen är vi fortfarande patienter, inte brukare eller kunder)

För hjälpmedelscentralen handlar allt om att hålla budget..! (Läs mitt tidigare inlägg).

Men, men, idag gick det bra för mig, trots högt blodtryck, 165/110, när jag kom hem. Det verkar som om jag kommer att få min Recaro stol på elrullen. Anledningen till att de gav med sig tror jag beror på att jag kunde vara besvärlig, gapa och tjata och tala för min sak. Det är en jäkla tur det. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på alla dom som inte kan, vill eller orkar gapa och tjata till sig de hjälpmedel som de behöver. Vem för deras talan?

Hursomhelst, kanske kommer jag att sova bättre i natt?

Ha det gott!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

2 comments

  • Det är sant, man måste vara stark för att vara sjuk eller funktionshindrad för den delen och ännu mer tålmodig, med knivskarpa kommenterar och veta vad som gäller. Men, tyvärr hjälpler inte det alltid för trots kunskap kan man bli överkörd hur snabbt som helst. Det är sannerligen inte lätt att hålla reda på aktuella regler och dessutom veta vad som gagnar en själv i form av hjälpmedel etc. Hoppas du sover bättre nu. //Ann

  • Björn Thorén

    Hej Ann!

    Jag fick tjata i två år för att få en stol på min Permobil så att jag kan sitta ordentligt och skönt, två år..! Och då hade jag en likadan stol på min gamla Permobil i 10 år. Det du.

    Må gott!
    Nalle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *