4 minuter, 9 sekunder

hata.försäkringskassan.nu

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

quepasa_me…eller regeringen.nu om du så vill..!

Jag behöver få ut min frustration och besvikelse. Det är inte alls roligt, rent av otrevligt, att hela tiden bli bollad hit och dit av politiker och andra maktpersoner som till exempel handläggare.

Den 1 Juli i år var det dags igen! Nya regler och nya försämringar av LSS/LASS. Nu ska vi som har personlig assistans, förutom allt annat, också tvingas att se till att våra assistansanordnare har F-skattsedel. Ytterligare ännu en grej vi måste klara av. – Fan, snart krävs det väl en universitetsutbildning i ekonomi eller administration för att ta hand om sig själv och sin personliga assistans.

KVALITETSFÖRSÄKRAN
Det börjar bli så snårigt och krångligt att det snart inte kommer vara speciellt många som kommer klara av att ta hand om sin personliga assistans i egen regi. Det verkar som om vi i framtiden kommer tvingas till assistansanordnare som är OK:ade av staten eller IfA liknande föreningar. Det kan väl vara bra med en kvalitetsförsäkran av personlig assistans så länge det är jag som assistansanvändare som får godkänna de jag köper min assistans av och inte staten eller IfA. Att LSS och personlig assistans kostar är något de flesta politiker mer än gärna skriver oss på näsan. Men att det skulle legitimera kontroll på alla områden ställer jag inte upp på. För då kan ni lika gärna öppna institutionerna igen så vet ni vad kostnaderna blir från år till år – det är kontroll det!

BETYDLIGT BILLIGARE ÄN KOMMUNERNA
Från början, mitten av 80-talet, då STIL var ett försöksprojekt var assistansersättningen och redovisningen så enkel att många vågade ta steget från boendeservice, eller annan institution, till att ansvara själv över sitt liv och sin assistans. En kostnadseffektiv lösning för kommun. Man kan säga att vi fick ”en påse pengar” för att köpa den assistans vi behövde, utan att någon lade sig i. Det var betydligt billigare per timme än vad kommunerna tog betalt. Betydligt billigare!! Så 1994 klubbades rättighetslagen LSS/LASS igenom enhäligt i Riksdagen. Lagen var fortfarande så enkel att många kunde sköta sin egen assistans. (Läs Bengt Elméns öppna brev till Magnus Johansson (mp) om dennes uttalande om assistansreformens kostnader).

F-SKATTSEDEL? 6 MÅNADERSREGEL? ÅTERBETALNINGSSKYLDIGHET?
Nä, detta kommer att bli ett helvete för många som sköter sin egen assistans. Hur sjukt är inte det på en skala? Speciellt om man tänker på att de största fusket med enorma löneutbetalningar och vinster som hamnar hos oseriösa företagsägare och annat kleti och pleti. Fast där klappar politikerna händerna för de hoppas att riskkapitalisterna ska visa vägen till sänkta schablonbelopp. Det är ofattbart hur politikerna gör precis som de vill utan hänsyn till dem de drabbar, dvs nästan 15 000 personer och deras anhöriga, familjer och vänner, hur de genom smarta tilläggsdirektiv kan försämra möjligheten och livskvalitén för personer som är i behov av assistans. Jag har tappat förtroendet HELT för regeringen, försäkringskassan och för LSS-kommittén och dess ordförande Kenneth Johansson.

FÖRSÄKRINGSKASSAN, JASSÅ DU!
Enda sedan 80-talet har jag fått en massa brev från försäkringskassan i form av utredningar, beslut = bifall och avslag, osv. Det konstiga är att så fort jag har fått bifall på något har man börja en ny utredning av något annat som har lett till avslag. Plötsligt en dag ville de ta bort min handikappersättning och anledningen var att jag hade personlig assistans och att försäkringskassan MINSANN VISSTE att jag använde assistansersättningen till privata omkostnader. Jag blev mållös, deprimerad och av med handikappersättningen. Efter två års överklagande och hjälp från STIL fick jag tillbaka handikappersättningen, fast bara två tredjedelar. I 28 år har de hållit på att jävlas och NU efter att LSS/LASS trädde ikraft har försäkringskassan blivit än värre – jag skulle vilja säga rent av rabiata.

DET VAR SÅ DAGS IGEN!
Plötsligt skramlade det till i brevlådan, ett brev från F-kassan damp ner på hallgolvet, ett brev som luktar ”du är inte värd något, du kostar bara en jävla massa pengar, du har inget att bidra med så vi gör väl vad vi vill med sådana som dig!” det vill säga jävligt illa! Jag hörde och såg men orkade inte utan valde att vänta med att öppna örfilen till en annan dag.

Var rädda om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *