35 sekunder

God natt, god natt! Sov, sov..!

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Sängen är stor och rymlig. På andra sidan, långt, långt där borta, hon sover så sött och tryggt. Sömnlös ligger jag på min sida av sängen, jag följer hennes lugna djupa andetag, hon andas in, andas ut, hennes bröst höjs och sänks om vartannat, upp och ner, upp och ner.

Fågelsång har tystnat, allt är lugnt och stilla, nattliga tankar dansar iväg över sommaräng, där jag med strå i mun, som vanligt skuttar omkring, mellan sol och sommarregn. Allt är så fridfullt och stilla. En suck, ett djupt andetag, upp och ner, upp och ner… Det är fan att man inte kan somna.

Till sist, sömnen lockar mig allt närmare, hon vänder sig om och gör mig förvånad, hon är vacker när hon sover, så trygg och fridfull hon är, som om hon drömde om barna år. Jag avundas henne och sluter mina ögon, inom kort dansar vi båda nakna runt midsommarstång, på ett somrigt vildvuxet ängars blom.

Efter barnslig midsommar dans, vi föll ihop av skratt som trasdockor med magkramp, det höga gräset trollade bort oss en stund, även vårt vett och sans. Vilsna händer leta och fann varann, skrattet tystnade men bubbla åter upp ibland, din hand kramade min, varsamt och så stilla, med blommor i håret du smekte bort en tår från min kind. Du är så vacker i din midsommarkrans.

Hostattack, åter klarvaken på min sida, drömmar söta, du verklighet är någonting helt annat, på andra sidan sängen du låg, en närmare titt, host och snarkandes du sov, en slö kind och dregel jag såg. 😉

God natt, god natt, sov du glada midsommar!


Glad Midsommar!

– önskar jag er alla.

Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *