59 sekunder

I väntans tider

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Nu har försäkringskassans handläggare varit hemma hos mig. Det skulle ta tre månader innan hon dök upp. I tre månader gick jag omkring och nojade över hur mötet skulle gå och om jag skulle ha med en jurist eller inte. Nu visade det sig att det kommer ta ytterligare tre till fyra månader innan jag får mitt beslut. Med andra ord kommer jag eventuellt att få vänta på mitt beslut i sju månader. Om det inte går fortare. Man kan ju undra vad det är som tar sådan tid?

Själva mötet med handläggaren gick över förväntan. Hon var trevlig och bemötandet var prickfritt. Det vill säga om vi bortser från alla obekväma och integritetskränkande frågor som en omprövning av personlig assistans innebär. Tyvärr. Efter mötet kunde jag konstatera att jag gjorde rätt som inte hade en jurist med mig. Jag hade väl antagligen tur som fick en vettig handläggare. Tur. Snacka om rättssäkert. (Ironi)

Man kan ju fråga sig varför LASS lagen har blivit så rättsosäker att det handlar om vilken handläggare man får. Om handläggaren har en bra dag och är schysst får du dina behov tillgodosedda. Men om personen har en dålig dag så verkar inte behoven styra hur många timmar assistans man får. Det avgör handläggaren efter eget tycke och smak. Så ska det väl ändå inte fungera? Men av någon anledning fungerar det så.

Jag tänker på alla dom som har blivit nekade personlig assistans, cirka 400 stycken i år, och alla dom som fått sin assistans indragen. Hur ska man våga söka fler timmar om man riskerar att bli utan sin assistans? Det kanske inte är så konstigt att jag är nojig över hur det kommer att gå.

Den 1 april har det gått fyra månader sedan handläggaren var här och så lång tid kan det tydligen ta för handläggaren att sammanfatta ett beslutsunderlag. Vi får väl se om det blir ett 1 april skämt eller om jag får de timmar jag har sökt? Till dess…

Var rädda om varandra.

Kramar
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *