39 sekunder

Det är så galet

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Det är inte utan oro och en stor klump i magen som jag försöker förbereda mig inför telefonsamtalet med min handläggare på försäkringskassan. Samtalet ska ske idag. Om jag vågar och orkar med att hajpa mitt psyke, ifall det skulle bli ett negativt samtal. Det är inte bara att gaska upp sig och ringa för idag kan vad som helst hända, i alla fall om jag lyssnar på de hemska erfarenheter som oroväckande många assistansanvändare har.

Jag har inget val. Jag måste ringa för att söka sovande jour för det går inte längre att ha det så här. Det är mycket krävande att vakna på natten stel och orörlig med smärta utan att kunna få hjälp. Eller att inte våga somna. Då är ensamheten allt annat än trevlig. Att be om hjälp är inte alltid lätt. Och det blir ju inte enklare av att behöva må dåligt innan man ska be om hjälp. Det vill säga ringa försäkringskassan.

Det är så galet, egentligen hur galet som helst, hur politikerna har fått en fantastisk och viktig lag som personlig assistans, som har betytt och betyder ofattbart mycket för så många, så söndertuggad av utredningar och direktiv att man ska behöva må psykiskt dåligt den dagen man måste ringa försäkringskassan och be om fler timmar. Politikerna och deras direktiv har gjort så att försäkringskassan har blivit en fiende. Eller åtminstone en motpart som ska försöka få ner antalet timmar till vilken kostnad som helst. Återigen är det så att många gånger handlar det om vilken handläggare man får och inte vad lagen säger.

Jag SKA ringa på måndag. Jag MÅSTE ringa på måndag.

Ta hand om er.

Kramar!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

6 comments

 • Mamma

  Styrketankar till dej. Håller alla tummarna för att du ska få en mänsklig handläggare med kurage att lätta på kravet att spara pengar. Puss o kram.

  • Tack mamma. Det är samma handläggare, tror jag, som jag hade förra gången det begav sig och då tog hon bort den sovande jouren. Det är det jag försöker få tillbaka nu. Men vi får hoppas att hon är ”snällare” denna gång. Snacka om rättssäkerhet, NOT!

   Puss o kram

 • Stig Olsson

  Det är fruktansvärt att vi som behöver hjälp i vårt dagliga liv ska behöva vara rädd för att be en statlig myndighet att bara följa lagstiftningen!

  För det är just bara det allt handlar om. FK äger INGEN laglig rätt att tolka rådande lagstiftning. INGEN myndighet äger den rätten.
  Hela det ansvaret ligger på regeringen.

  Jag hoppas du har tillgång till en bra jurist, för så långt har det gått att vi, i varje enskilt fall, verkar numera behöva skickliga lagvrängare, bara för att vi ska få ta del av en lagstadgad rättighet?!?!

  Oavsett hoppas jag att de förstår vad det är du behöver och att de även följer detta så du får en bättre nattsömn!

  • Hej Stig!
   Tack för kommentaren.

   Skrämmande. Har det verkligen gått så långt att man måste ha en jurist med sig som ser till att handläggaren följer lagen. Jag har alltid skött kontakten med försäkringskassan på egen hand, även när det gäller den personliga assistansen. Men jag ska tänka över det hela om jag ska kontakta STIL, min assistansanordnare, och be om hjälp. Men man tycker ju att det ska räcka med ett möte, sunt förnuft och läkarintyg.

   Ta hand om dig!
   Nalle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *