22 sekunder

Det går bra för Sverige ekonomiskt men ur ett medmänskligt perspektiv är det dags för skamvrån

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Dom är många och dom blir allt fler. De politiska besluten som slagit stora sprickor i den svenska demokratins grund. Det ena politiska området efter det andra har hackats sönder och delats upp mellan de som redan har. När tokiga beslut skall försvaras och den sönder hackade svenska välfärden rättfärdigas ser vi ett alltmer panikslaget och illa ihop sytt lapptäcke.

 

Det går bra för fosterlandet ur ett ekonomiskt perspektiv medan alltfler människor far illa då de ramlar ner mellan illa tagna beslut utan större konsekvensanalyser. Man verkar inte ha tänkt på att det kan finnas vissa som kan råka illa ut, både ekonomiskt men också ur ett medmänskligt perspektiv. Att misstankar uppstår som att de har helt struntat i vissa grupper är lätt att förstå.

 

De grupper i Sveriges befolkning jag tänker på är bland annat personer med olika funktionsnedsättningar, utlandsfödda, pensionärer, barn och alla de som på grund av sjukdomar inte längre kan arbeta, helt eller delvis, och som befinner sig i fas 3. Plus alla ungdomar som varken får jobb eller bostad och ensamstående föräldrar.

 

Rika blir rikare och de som väldigt lite har blir fattigare för att de får vara med att betala de som redan har eller som är rika. Söker du ekonomisk hjälp från socialen hänvisar de dig till kyrkan. Snart är vi tillbaka till välgörenhet och fattighus. Heja regeringen, heja Sverige!

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *