2 minuter, 8 sekunder

Man orkar bara så mycket som man orkar, eller?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Det har hänt förr och kommer med största sannolikhet hända igen. Fastän orden finns där i huvudet och fast känslorna smeker, leker och ilsket slår och bankar i bröstet för att hitta sin väg ut slår skrivkrampen till då och då helt utan förvarning och pardon. Skrivkrampen slår oftast till lika omedelbart och obarmhärtigt som när flygande fågel utan förvarning plötsligt kvittrar vackert för sin skapare utan att längre kunna se sin spegelbild i fönstret som dök upp så hastigt.

När jag befinner mig i detta tomrum är känslan att aldrig igen kunna skriva eller uttrycka sig i ord obeskrivlig och sorgen efter att ha förlorat fågelns förmåga att flyga är total  och skrämmande och känns lika brutal som jämförelsen mellan liv och död, även om förnuftet säger annat. Men en känsla är dock en känsla. Fast ibland är det faktiskt så att mirakel händer, riktiga under, i vår värld och i vår tid också.

Jag har själv fått vara med och se hur två fåglar som efter några timmars lugn och ro, mycket kärlek och ömhet, med lyckans vingar flugit sin väg mot himlens blå höjder. Det är viktigt att minnas det positiva som sker i vår värld även om det åligger oss, (mig på denna blogg), att berätta om makthavares galenskaper och berätta för våra medmänniskor om vad som är på gång och vilka konsekvenser det kommer ge eller har gett mig.

Det finns anledningar till min skrivkramp och frånvaro på bloggen även om frånvaron är olycklig eftersom jag fick enorm draghjälp tackvare att Lars Ohly nämnde både mig och min blogg i sitt öppningstal på Vänsterpartiets kongress i Uppsala år 2012 – men på grund av fysiska besvär och Susanne Billums ”Åtgärder mot fusk och felaktigheter med assistansersättning” tog orken, lusten och viljan slut. Enligt mig är hela utredningen, plus många av alla de andra utredningar som har duggat tätt genom åren, inget annat än ett nytt sätt att angripa och försämra en oerhört viktigt lag.

Men jag återkommer inom kort med mer om detta. Fram till dess får ni alla ha det underbart och en supertrevlig helg!

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *