3 minuter, 8 sekunder

Riksdagsledamöter reagerar på blogginlägg om fattig funkis!

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Den senaste året har jag vid flertalet tillfällen skrivit och berättat hur svårt det är idag, rent ut sagt omöjligt, att leva ett drägligt liv ekonomiskt om man har en funktionsnedsättning och inte kan arbeta på grund av det. Jag vet inte varför just det här inlägget med rubriken ”Är det någon idé?” fick er riksdagsledamöter att läsa och en del av er att svara med e-post och kommentera i min blogg. Men ni läste och en del hörde av sig. Det värmde. Det var inte många som svarade eller kommenterade och till de som saknas helt är Moderaterna, Kristdemokraterna och SD. Jag vill inte dra några hemska slutsatser till varför. Även om jag är förvånad över denna förändring, från ingen reaktion alls till att man vill träffa mig, så kan jag inte låta bli att vara lite besviken över att inte regeringen gjort sig besväret.

Nu på onsdag, den 16 februari kommer jag, om allt går som det ska, få besök av riksdagsledamot Agneta Luttropp, (mp), som var en av dem som svarade på bloggen och skickade ett e-brev. Jag vet inte vad jag förväntar mig av mötet mer än att jag vill passa på att visa och beskriva hur verkligheten ser ut för många medborgare som inte kan arbeta på grund av sjukdom och/eller sin funktionsnedsättning och som bara har försäkringskassan att förlita sig på. Att det har blivit bättre de senaste 30-40 åren för den minoritet som jag tillhör är en underdrift. Det är så häftigt att funktionsnedsatta personer blir alltmer synliga i samhället och att vi blir allt oftare räknade med som vem som helst. Det är en positiv utveckling som under mitt liv hela tiden har hållit på att växa och formas med vissa bakslag då och då. För tillfället är ett sådant bakslag följande; för att vi ska kunna bli delaktiga och vara fullvärdiga medborgare måste det ske efter våra förmågor och det är vi som är experterna på vad vi behöver för att kunna vara och bli fullvärdiga medborgare på lika villkor. Så är det inte idag. Samma sak gäller arbete och tillgängligheten. Det kommer alltid finnas en viss procent som inte kan arbeta eller på annat sätt försörja sig själv, för att vi ska kunna ha samma chans och kunna ta vår självklara plats i samhället så måste infrastrukturen, alla offentliga byggnader och de kollektiva färdsätten vara tillgängliga. Detta måste fixas till innan vi ska ha en chans att bli lika delaktiga i samhället som alla andra.

Det elitistiska tänket finns bland våra led också och det måste bli ett slut på att människors livskvalité, värde och självrespekt skall avgöras av politiker som verkar vara så långt bort från dagens verklighet, som till exempel finansminister Borg. Det behövs mer än intellekt och ekonomiskt kunnande, eller hästsvans, för att klara av att styra ett land. Det behövs fingertoppskänsla och medmänsklighet plus vetskapen om vad en liter mjölk kostar.


Agneta Luttropp, jag är jätteglad över att du vill ta en fika, te, med mig och diskutera verklighetens politik som rör era väljare fastän jag inte är eller röstade på Miljöpartiet. Men vem vet. Jag kanske blir (mp) efter onsdag. 🙂

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

3 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *