2 minuter, 13 sekunder

Att försäkringskassan försämrar är ingen nyhet

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Det är bra att sådana här saker kommer fram i massmedia men jag kan ändå inte låta bli att undra varför man reagerar just nu när det gäller cancersjuka som blir omänskligt behandlade och kränkta av försäkringskassan – jag och många före mig har berättat om hur förbannat eländigt, förnedrande och omänskligt många med funktionsnedsättningar har det ekonomiskt och att vi också, vi som dessutom har en sjukdom, mår sämre av kontakter med försäkringskassan. Varför är det så – är cancersjuka mer värda än funktionsnedsatta eller funkisar med sjukdomar i botten?

Att försäkringskassan kan ge försämrad diagnos är verkligen ingen nyhet, gå in på hemsidan RESURS – folk tar ju för fan livet av sig genom den kränkning som många sjuka ställs inför i dagens underbara Sverige. Alliansen med Moderaterna i spetsen för verkligen en utmärkt effektiv politik. Bort med dem bara. Hör ni politiker, Alliansen-diggare, vad jag säger?

Vi har inga stora stiftelser bakom oss eller sammansvetsade läkare och psykteam som cancersjuka som kan skriva till regeringen för att belysa orimligheterna i denna ur mänsklig hänsyn galna politik. Den må hända ha varit välmenande från början, att få ut ALLA i arbetslivet – hur naivt låter inte det -, att ingen skall behöva känna sig onyttig – men nu känner vi oss, den lilla klick av befolkningen som verkligen inte kan arbeta på grund av sjukdom och/eller funktionsnedsättningar, oss ovärdiga och har tappat livslusten. Vi blir bort puttade från samhällets gemenskap och in i fattigdom – just en fin politik.

http://www.nyhetskanalen.se/tv?videoId=1.2005569

Nej, gammal skåpmat, eller väl kända problem, dammas av när cancersjuka blir drabbade. Självklart ska cancersjuka precis som vi få det stöd, ekonomiskt, som vi behöver för att kunna leva ett bra och drägligt liv. Så att lyssna på Svante Borg, Försäkringsdirektör på Försäkringskassan, är otroligt upplyftande eftersom han säger precis vad den här politiken står för och handlar om. ”Vi ser inte dina problem, vi hör inte dina problem och vi skiter fullständigt i dina problem och om du uppfattar oss att vi bemöter dig dåligt – då har du fel. FEEEL..!”

http://www.nyhetskanalen.se/tv?videoId=1.2005725

Nej, snacka om god dag yxskaft.

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

4 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *