2 minuter, 10 sekunder

Jag ringde försäkringskassan och..?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Efter en oroväckande natt så kom morgonen med fåglarnas obekymrade kvitter och sång. Klockan är snart fem på eftermiddagen och jag är inte i det närmaste lika bekymmerslös som de små med vingar. Jag ringde försäkringskassan. Jag knappade in en tvåa följt av mitt personnummer och en fyrkant. ”Vi är 28 handläggare som tar emot era samtal – Du har nummer 164”.

Femtio minuter gick fort. En kvinna svarade och efter min presentation som säkert var helt onödig frågade jag henne varför de hade tagit bort mitt bostadstillägg innan de beslutat om förnyat? Det var mitt fel! Jag hade inte inkommit med de underlag som de vill ha och när jag frågade henne om hon kunde säga hur jag ska kunna betala min specialanpassade lägenhet jag blivit tilldelad från Stockholms stad som kostar 9700 kr i juli när jag endast får 7000 kr från försäkringskassan sa hon bara att det får jag fixa med retroaktiva pengar. När jag frågade henne om hon kunde hjälpa mig med ansökan, att jag brukar få hjälp av försäkringskassan med att fylla i den, blev det först tyst i luren. Hon förstod inte min fråga.

Jag klarar inte det här. Jag har aldrig varit bra på sådant här tiggande och krypande. det känns bara förnedrande så jag brukar få hjälp av en handläggare på försäkringskassan med att fylla i sådana här saker. Kan du hjälpa mig? Det kan väl inte vara så svårt, sa hon. Du har ju redan skickat in ansökan och det enda du ska göra nu är att komplettera med ett årsbesked från Nordea och din deklaration och det skickar du till…!

hallå, vänta. Vad skulle jag skicka in och vart skulle jag..? Hon hörde min röst spricka. Det blev åter tyst. Hon harklade sig och sa, ”Om du går med på det så kan vi skicka efter ett årsbesked från Nordea och begära att få se din deklaration”. JAAA! Det vore kanonbra, sa jag och fick en hel röst igen. ”Fast det kan ta ett tag innan vi får de uppgifterna då, sa hon.” Men hur gör jag med hyran så länge då, frågade jag? ”Ja, vi får hoppas att det går fort. Okej?” Där tog samtalet slut.

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *