24 sekunder

Vad är min livskvalité värd?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Efter att ha sett Uppdrag granskning idag, onsdag den 12 maj 2010, började jag att känna mig konstig, eller rättare sagt rädd och orolig. Är det konstigt att jag i dagsläget ifrågasätter mitt eget värde som människa i denna värld? Är min rädsla legitim eller är den bara naiv? Faktum är att jag undrar över nästa gång jag åker in akut om läkarna då kommer anse att mitt liv är så pass smärtsamt och jävligt att de väljer att inte ”plåga” mig mer?

I programmet snuddade man vid en het potatis nämligen ekonomi. En läkaren i Lund sa något i stil med ”idag finns det skillnader i vad vi kan göra och vad vi har råd att göra”. Med andra ord har det blivit för dyrt att överleva. Nu kommer vi till min andra anledning varför jag känner en sådan oro inför kommande sjukhus besök. För jag misstänker att kostnaderna för mig redan har nått det politiska taket för vad som kan anses vara accepterat. Och min kroniska sjukdomsbild som stadigt ger mig en försämrad funktionsnedsättning och ett ökat assistansbehov kommer inom kort, om det inte redan har gjort det, leda till att makthavare och läkare ifrågasätter min livskvalité i motsats till kostnaderna.

Jag önskar av hela mitt hjärta att alla funkisar kommer att må kanonbra och slipper åka in akut på sjukhus den närmaste tiden tills denna mardröm är över för gott.

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

4 comments

 • Berghman

  Livskvalitet handlar inte om att vara ”frisk”.
  Det är tyvärr ett vanligt missförstånd.
  Är så trött på allt snack om dödshjälp och hur mycket vi kostar samhället…

  • Hej Berghman!

   Kan inte hålla med dig mer. Livskvalité är en något subjekt som man själv upplever eller skaffar sig och som inte kan värderas av andra.

   Jag är också trött på allt snack om dödshjälp o kostnader framför allt när snacket kommer ifrån politiker, handläggare och media.

   Ta hand om dig!
   Nalle

 • Vad är det för samhälle som behandlar människor så här? Jag blir både rädd och heligt förbannad.

 • Hej Annarkia!

  Om vi människor inte är uppmärksamma kan det gå så fort, åt helvete vad gäller medmänsklighet och vårt värde som individer och människor. Det hemska är när massmedia börjar finnas till enkom för att tjäna pengar, när den ekonomiska makten gör publicisterna etiskt funktionshindrade och när så kallade seriösa drakar och små drakar låter sig dikteras. Det blir betydligt mer lättstyrt samhället har kvar bilden på ”de svaga”, (som egentligen borde kallas för de starka – om ni tänker efter lite), och tacksamma invaliderna som alla sitter hemma i sina prydliga hem, religösa och rena från oetiska tankar och barnsligt snälla människor.

  Upp till kamp för helvete och kräv tillgänglighet NU!

  Ta hand om dig Annarkia!
  Nalle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *