2 minuter, 39 sekunder

Vad kommer Maria Larsson säga?

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Kommer Maria Larsson berätta på "Marschen för tillgänglighet" att regeringen kommer klassa otillgänglighet som diskriminering?

Min värdighet som person och framför allt som medborgare var innan mitten av 80-talet obefintlig och otänkbart i många politikers ögon. Vi skulle vara tacksamma mönsterinvalider och helst religiösa. Men tackvare starka personer med visioner som Adolf Ratzka, Helena Carnström och ytterligare ett gäng funkisar plus Bengt Westerberg, fd. socialminister och Bengt Lindqvist, fd. biträdande socialminister, började självkänslan växa. Inom några år hade jag familj, jobb och körkort och mitt engagemang inom det intressepolitiska växte sig allt starkare.

Andra personer, (de finns många som jag skulle vilja hedra genom att namnge dem här men de får inte plats utan får ligga kvar i mitt hjärta till en annan gång), som jag känner stor vördnad för är bland annat Vilhelm Ekensteen, som skriver på bloggen FullDelaktighet.nu där också Adolf RatzkaJonas Franksson och Susanne Berg delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom områden som många av oss känner till och igen oss i. På ”FullDelaktighet.nu” skriver tolv av Sveriges mest inflytelserika debattörer inom handikappolitiken. Med andra ord är den bloggen ett måste. Speciellt nu när funktionsnedsatta medborgare återigen ligger med blottad hals på stubben. Det är ledsamt och förbaskat otäckt men för många personer med funktionsnedsättningar har tiden backat bakåt till tidigt 80-tal.

Jag har också märkt att fastän jag är relativt påläst och försöker hålla mig någorlunda ajour med vad som händer inom vårt intressepolitiska område, (inte bara LSS och LASS), så verkar denna regering se till att oerhört mycket händer bakom lykta dörrar för en del saker som jag läst på FullDelaktighet.nu var för mig nyheter. Att makten systematiskt har jobbat på att montera ner LASS för att de anser att den är för dyr, är ingen nyhet. Fast det finns svart på vitt att personlig assistans har sparat in en massa pengar sedan 1994 i jämförelse med vad hemtjänst/boendeservice hade kostat. Men att politiker och tjänstemän håller hand och spelar fulspel gällande LSS, LASS och att otillgänglighet ska in i lagen som diskriminering, var för mig en måhända blåögd nyhet. diskrimineringen av cirka en miljon personer

När det gäller Marschen för tillgänglighet borde inte politikerna få marschera, speciellt inte Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson, förrän hon tänker berätta att regeringen kommer klassa otillgänglighet som diskriminering. Nej, politiker vill bara marknadsföra sig och det har ju Marschen bestämt att föreningar inom vårt intressepolitiska område inte ska få föra fram sina budskap så… Nej, släng ut dubbelmoralisterna och vägra dessa valkåta smilfinkar att marschera.

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *