42 sekunder

En liten hjärtinfarkt

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Natten mellan söndag den 17:e och måndag den 18 januari fick jag en hjärtinfarkt. Det började på kvällen med att det stramade i brösten och efter några minuter försvann smärtan. Efter ett tag gick jag och lade mig och då dröjde det inte länge förrän helvetet brakade loss. Jisses vad ont jag fick i hela bröstkorgen och ut i båda armarna. Det kändes som om en enormt stor boaorm kramade skiten ur mig.

Jag ringde 112 och efter ett tag kom så ambulansen. Ekg och full fart till akuten på Huddinge sjukhus sedan monitorerades jag i cirka 10 timmar innan jag fick komma till Hjärtintensiven. Sedan gjorde de en s.k. kranskärlsröntgen och där fick de sätta in ett ”stent” nät efter att ha utvidgat med en ballong. Det är en vanlig undersökning och nästan alla undersökningar resulterar i att de sätter dit ett stent nät.

Jag kom hem igår och jag är fortfarande tagen och har ont, fast mer som om jag är öm efter hjärtinfarkten, i bröstet. Jag har fått fyra nya mediciner plus att de har öka dosen på blodtrycksmedicinen. Det här har tagit på mig och jag är lite orolig över att den lilla livslust jag hade ska nu vara borta. JAG SKRIVER INTE DET HÄR FÖR ATT SKAPA ORO för jag kommer inte bli destruktiv på något sätt. Jag har nu slutat röka – ett måste enligt läkaren – och det är väl ett bra tecken om något att jag inte är destruktiv. Men känslan och oron finns och är för mig verklig.

Men jag får väl ge det några dagar, jag skulle ju ta det lugnt i några dagar, innan jag börjar klaga på hur galet mitt liv har blivit. Till dess mina vänner…

Ta hand om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

8 comments

 • Tjitt vad läskigt. Vilken tur att du klarade dig. Skönt att du är hemma nu, ta hand om dig. Jag skickar några styrke kramar.

  • Hej Marie-Louise!
   (tack för kommentar)

   Ja, det var minst sagt läskigt. Riktigt hemskt och jag kände mig utlämnad åt mitt öde. Även om allt går väldans fort så hinner man tänka en heldel medan man ligger där med sladdar och monitorer inkopplade. Men nu gick ju allt bra, tack o lov. Nu ska jag bara försöka fortsätta hålla mig ifrån cigaretterna – det blir en vecka i morgon som jag är rökfri. Läkarna okejade att jag bytte ut cigaretterna mot snus så här i början. Om allt går som jag vill kommer jag att sluta med snuset också någon gång efter sommaren. Men först å främst skall jag återhämta mig till hundra procent så… Håll tummarna.

   Tack för din omtanke och dina styrkekramar. Du får ha det så bra och ta hand om dig.

   Kram
   Nalle

 • Gilla

  Hmmmm LÄSKIGT! Dags att du bjuder mig på den dä r fikan vi pratat om länge NU…. Ok? Kram o ta hand o dig…fler än jag som vill det..

  • Hej Gilla!

   Självklart ska du komma över på en fika. Ska bara bli lite bättre först, så kanske om någon vecka eller två..?

   Ha det bra och var rädd om dig också!
   Nalle

 • Det finns en mängd bloggar i den bloggdjungel som jag just nu skriver om, en av dem är din.

  • Tjena Lars-Göran!
   Det var inte igår. Hoppas du mår bra. Vad kul att höra att du brukar läsa min blogg då och då. Jag saka länka din blogg också.

   Ha det så bra!
   Nalle

 • Hej, hittade hit via annan blogg. Läste om din infarkt. Hur mår du nu?

  Vad duktig du är som håller upp med ciggen, förstår (vet) det kan vara svårt.Varje cigg du inte tar är ett bra val.

  Andas djupt och tänk på dig själv nu.

  Hälsningar Tina 🙂

 • Hej Tina!

  Ja, jag ÄR duktig vad gäller ciggen. Fast jag är fortfarande röksugen. Men jag tänker INTE börja röka igen. Jag älskar livet för mycket för det. Plus att jag är alldeles för nyfiken för att chansa med livet så där. Jag andas allt djupare för var dag och vem vet – snart kanske jag kan spela trumpet eller något? He, he, he.

  Ta hand om/tänk på dig också!

  Kramen/Nalle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *