2 minuter, 44 sekunder

När det skiter sig är det oftast med lös mage

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Klockan ringde, jag letade febrilt efter avstängningsknappen. Yes. En sekund senare sov jag tungt men med ett visst obehag. Jag vet inte varför men jag kände på mig att något var fel. Femton minuter senare började helvetet låta igen och den här gången orkade jag inte sträcka på armen, antagligen för att jag somnade lite tokigt med den och det behövs bara femton minuter för att jag ska fastna, så jag ropade på min assistent.

Hallå! Stäng av kloockan! Inget svar. Jag höjde rösten men även denna gång uteblev ett svar. Det är typsikt, tänkte jag för mig själv, att hon ska vara sen. Jag fick så småningom tag på mobilen, stängde av väckarklockan och ringde min sena assistent. ”Numret kan inte nås för tillfället var god försök senare!”. Sagt och gjort – jag ringde massor av gånger utan att få tag på henne. Oron steg och jag låg fortfarande kvar i sängen med ökande smärta och stelhet. Som tur var somnade jag om och sov till kl. 13:30. Fortfarande ingen assistent.

Min son var hemma och hjälpte mig upp och på med byxorna och skjortan. Han fixade frukost och gav mig medicin. En konstig känsla med en omvänd situation som denna. Men var någonstan är min assistent? Hon skulle ha kommit hem från semester utomlands för typ två dygn sedan men det var fortfarande ingen som svarade, varken på telefonsamtal eller sms. Väl uppe loggade jag in på facebook och där stog det som inte fick stå, ”Jag sitter fast i Dubai!”

Hon skrev också att hon skulle flyga klockan ett på natten och räknade med att komma hem som idag, (torsdag), på morgonen kl. 9 typ. Mina tankar flyger genom orons land och tar mig med på massor av otäcka saker som kan ha hänt. Oron börjar övergå i en slags ilska där jag frågar mig hur man kan sitta fast i Dubai? Jag vet att hon hade biljetter och pass eftersom jag hjälpte henne med att scanna in kopior ifall hon skulle slarva bort dem. Så varför kan hon inte komma hem från Dubai? Hon kanske missade ett flyg?

Ärligt talat så vet jag fortfarande inte när hon kommer hem. Jag har fått ytterligare ett facebook meddelande, (idag torsdag), att hon inte fick åka med igår natt och att hon räknar med att komma hem som imorgon, (fredag), kl 9. Jo, det är sant. Hon fick tydligen inte följa med igår heller. Så nu står jag här med en assistent som ska jobba heldag imorgon fredag, halvdag på lördag och heldag på söndag men har ingen aning om hon kommer att dyka upp? Jag vet inte heller om varför? Om hon är i behov av hjälp?

Vi får väl se hur detta kommer att sluta? Men erfarenheten säger mig när personlig assistans skiter sig så skiter det sig ordentligt – med lös mage!

Håll tummarna!

Var rädd om er!
Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *