2 minuter, 16 sekunder

Ytterligare en natt med huvudet fullt av tankar

Warning: Illegal string offset 'filter' in /customers/4/b/d/bjornthoren.se/httpd.www/blogg/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Innan jag börjar vomera om mina nattliga äventyr där tankar och funderingar håller mig vaken så kommer här en hälsning till er som besöker min blogg, den allra första här på wordpress. Varmt välkommen ska ni vara!

Det är inte unikt på något sätt att sitta vid sin dator mitt i natten och försöka fånga några av många återkommande tankar på en blogg, inte alls. Det unika är inte heller mitt mål med denna blogg. Jag vill ha något att göra när dessa klarvakna och tankefulla nätter håller mig ifrån säng och härlig sömn.

Jag började jobba för ett par veckor sedan. Jo, jag har jobbat innan också men under de sista sju åren har jag mest arbetat hemifrån med sättning och layout, när min fysik har tillåtit det, där jag och min dator endast har mina personliga assistenter som störande moment eller intellektuell stimulans. Men som sagt, nu är jag projektanställd till sista Mars med en förhoppning om en förlängning eller fast anställning. Jag blev överrumplad, minst sagt, av hur nytt och svårt det var att umgås med så många människor på en och samma dag, alla intryck, alla telefonsamtal, sorl och skratt, fikarast och lunchrast och alla frågor som ställs som om jag vore det självklara valet att axla manteln efter en underbar person, vår vän och medarbetare, som hastigt och mycket olustigt valde att förkorta sitt liv.

Alla intryck från mina första veckor formar mina tankar och funderingar och håller mig vaken denna natt. Hur ska jag få skorna att passa? Är det något jag ska försöka göra överhuvudtaget? Nä, jag tror inte det. Det går inte och det kommer inte vara bra för mig om jag inte får vara den jag är. Flummigt, kanske det? Men inför vissa arbetskamrater känner jag mig som om jag vore en inkräktare och inför andra som om de tror att jag med lätthet ska klara av att axla en så duktig medarbetare med tretton års erfarenhet och enorma kontaktnät. Nä, det är inget för mig. Om de inte kan ta mig för den jag är så är det tråkigt men inte avgörande på något sätt.

Du saknas mig på så många sätt!

Det börjar bli dags för att dra täcket över näsan.

God natt/god dag!

Nalle

Share Button

Kommentera här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *