Det är så galet

Det är inte utan oro och en stor klump i magen som jag försöker förbereda mig inför telefonsamtalet med min handläggare på försäkringskassan. Samtalet ska ske idag. Om jag vågar och orkar med att hajpa mitt psyke, ifall det skulle bli ett negativt samtal. Det är inte bara att gaska upp sig och ringa för idag kan vad som helst hända, i alla fall om jag lyssnar på de hemska erfarenheter som oroväckande många assistansanvändare har.

Jag har inget val. Jag måste ringa för att söka sovande jour för det går inte längre att ha det så här. Det är mycket krävande att vakna på natten stel och orörlig med smärta utan att kunna få hjälp. Eller att inte våga somna. Då är ensamheten allt annat än trevlig. Att be om hjälp är inte alltid lätt. Och det blir ju inte enklare av att behöva må dåligt innan man ska be om hjälp. Det vill säga ringa försäkringskassan.

Det är så galet, egentligen hur galet som helst, hur politikerna har fått en fantastisk och viktig lag som personlig assistans, som har betytt och betyder ofattbart mycket för så många, så söndertuggad av utredningar och direktiv att man ska behöva må psykiskt dåligt den dagen man måste ringa försäkringskassan och be om fler timmar. Politikerna och deras direktiv har gjort så att försäkringskassan har blivit en fiende. Eller åtminstone en motpart som ska försöka få ner antalet timmar till vilken kostnad som helst. Återigen är det så att många gånger handlar det om vilken handläggare man får och inte vad lagen säger.

Jag SKA ringa på måndag. Jag MÅSTE ringa på måndag.

Ta hand om er.

Kramar!
Nalle

Share Button

Jag undrar vem som vinner idag?

Jag måste dra i handbromsen. Bromsa. Stanna upp och utvärdera för och emot. Annars kan det gå åt fanders. Men hur ska jag kunna göra det? Samma sak händer varje år, varje sommar, och jag blir bara värre och värre för varje år som går. För att det inte ska gå åt pipsvängen har jag satt upp ett datum, den sista augusti, då det är slut med det roliga. Men det är ju så gott! Säger glassomanen som vill glufsa i sig fritt antal glassar varje dag. Men för att vara på den säkra sidan är det nog bäst att börja bromsa in redan nu, om jag vill förhindra ett smärre vredesutbrott när jag ställer mig på vågen. Glass i frysen – våg i badrummet! Jag undrar vem som vinner idag?

Mer glass åt folket! 🙂

Ta hand om er.

Kramar!
Nalle

 

Share Button

På rätt väg?

 

För att må så bra det går när depressionen slår till brukar jag ta promenader för att skingra tankarna. Det är alldeles för lätt att stänga in sig i ensamhet, så för att slippa det brukar jag försöka utmana mig själv. Även om jag inte har lust så tvingar jag mig själv att gå ut på en promenad. Oftast brukar det hjälpa. I alla fall för stunden. Andra utmaningar jag har kämpat med denna sommar är att klara av mina nyårslöften. Jag lovade, tyst för mig själv, att jag skulle åka in till stan flera gånger än förra sommaren och, att jag skulle gå på bio och självklart lovade jag mig själv att jag skulle sluta röka. Idag kan jag konstatera att jag har klarat av mina nyårslöften med bravur.

20160727_193256 20160727_231154

I somras var jag på tre konserter, Morgan Heritage, Julian Marley och Syster sol, som var skitbra allihop. Efter att ha haft roligt på Grönan, där två av konserterna gick av stapeln, var jag och såg Julian Marley på Debaser i Medis. Det var något speciellt för mig att våga sitta längst framme vid scenen när det var så mycket folk som hoppa, sjöng och dansade men det gick hur bra som helst. Publiken på Debaser var verkligen coola näst intill familjära.

20160727_214129 20160727_214144

Nu börjar sommaren att gå mot sitt slut och jag kan stolt meddela att jag inte enbart har gjort stan och tagit promenader utan jag är dessutom fortfarande rökfri. Vilket glädjer mig oerhört. Men innan sommaren har vikit runt hörnet, och höstens vindar med sitt färgglada skådespel lockar till promenader, vill jag åka in till stan en gång till. Vad som då väntas återkommer jag med.

Jag mår ganska bra stundtals och andra gånger mår jag skit. Ordentligt. Efter femtiofyra år har jag dock märkt att livets vägar är oändliga och oavsett vilken väg man väljer så kommer stunder av mörker och ljus, och däremellan är det mest grått. Det är nog bäst att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen – men om jag är på rätt väg eller inte vette fåglarna.

Ta hand om er.

Kramar!
Nalle

 

Share Button

Oj vad det byggs

 

För tillfället har ett gäng jobbargubbar, i lägenheten ovanför mig, sett till att väcka mig på morgonen. De har hållit på i en vecka nu. Det är inte utan att vansinnet galopperar allt närmare för varje morgon de väcker mig. I morse, klockan sju!!!, väcktes jag av en borrande galning som höll på med slagborr och annan apparatur. Ljudvågorna tog sig med lätthet in i lägenheten och fortsatte sedan in i märg och ben och till sist har man ingenstans att ta vägen. Det kanske inte är alldeles knasigt att jag håller på att bli topp rosenrasande tokig på dessa marodörer. 😉 Förutom lapplisa måste jobbargubbar ha det mest hatande yrket som finns, i alla fall klockan sju på morgonen. Och om jag har något att säga till om. 🙂

Jag vet inte om det märks runt om i Sverige men här i Älvsjö har de byggt i över två år nu och jag hoppas de närmar sig kulmen för just nu kan man inte gå speciellt långt utan att komma i kontakt med nybyggnationer, ställningar, maskiner och gamla lokaler som rivs och vatten som sprutas över stora bråten för att dammet inte ska spridas. Hm, just det. Det rivs, renoveras och byggs nytt överallt runt omkring mig, och visst ska det bli kul att se hur det kommer att se ut när de är färdiga, men allra skönast ska det bli när lugnets gata återigen har infunnit sig efter allt bankande, dunkande och sprängande. Ni ska veta att det är galet här just nu.

Det är tredje sommaren som allt byggande stör lugnet i Älvsjö och om ryktet stämmer lär de inte vara klara än på ett tag. Det gäller med andra ord att bita ihop ett tag till. He, he, he, så himla kul. Vi får väl se hur det blir i morgon, om marodören väcker mig igen klockan sju eller om jag lyckas förtränga deras oljud. Den som lever får se. 🙂

Ta hand om er!
Nalle

Share Button
1 2 3 98